Secretul pentru a deveni exact cine vrei să fii

Suntem ceea ce facem, suma acţiunilor noastre, deoarece acţiunile ne definesc.
Când suntem prinşi de gândurile referitoare la ceea ce vrem să devenim în viaţă, ego-ul nostru preia controlul şi ne oprim din lucru. Începem să acordăm mai multă importanţă lucrurilor irelevante, precum modul în care ne văd ceilalţi oameni, decât celor care contează cu adevărat – paşii ce sunt necesari pentru a deveni ce ne dorim.
Eşti – public speaker – ? Ok, care este impactul discursului ţinut sau scris de tine astăzi?
Eşti – antreprenor – ? Minunat, cum ajută afacerea ta la rezolvarea unei probleme în acest moment?
Eşti – lider – ? Interesant, ajuţi în acest moment o persoană să devină mai bună?
Eşti – autor – ? Admirabil, ce scrii în această după-amiază?
Titlurile nu contează, deoarece ele nu produc valoare. Cel mai probabil ele împiedică crearea valorii deoarece permit ego-ului să preia controlul. Şi dacă ar fi să meriţi un titlu, ar fi doar pentru ceea ce faci şi esti în momentul de faţă.
În loc să te gândeşti la următoarea promovare sau cum să devii X, Y sau Z, concentrează-te pe activitatea pe care doreşti să o faci şi realizeaz-o cât mai bine.
Nu mai fi preocupat de modul în care te vor evolua oamenii ca şi scriitor, tu doar scrie! Nu mai cerceta sau naviga pe internet, doar aşterne pe o foaie cuvânt după cuvânt. Atunci vei fi un scriitor, un creator; în caz contrar eşti doar un consumator.
Nu munci pentru a deveni faimos ci fă o muncă de calitate. Nu contează ce cred ceilalţi oameni, tu aliniază-ţi scopul şi dedicarea pentru a realiza o activitate semnificativă, în cele din urmă acest lucru îţi va aduce adevărata împlinire.
Care este secretul pentru a deveni exact cine vrei să fii? Nu te mai concentra asupra procesului de a deveni cineva, asupra evoluţiei. Este obiectivul greşit. Concentrează-te asupra muncii în sine, pentru care ai fost dat pe acest pământ; doar aşa vei face ca zilele petrecute aici să conteze cu adevărat. Un exemplu concret îl constituie echipa Premian, pentru că facem ceea ce ne place.
Sursă articol: https://www.entrepreneur.com/article/276619 .
Postăm articole pe tema Managementul Carierei pentru că oferim:
1.Coaching de Carieră;
2.Consultanţă pe Managementul Performanţei;
3.Servicii de Recrutare.
Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro.