Ridică-te acum! Este bine atât pentru corpul cât şi pentru mintea ta.

Ridică-te acum! Este bine atât pentru corpul cât şi pentru mintea ta.

        Tot acel timp pe care îl petrecem la volanul maşinii, aplecaţi asupra tastaturii la birou sau lenevind în faţa televizorului duce la un risc crescut al bolilor, experţii numind acest fenomen al vieţii moderne de zi cu zi “boala sedentarismului”.

   “Corpul tău este conceput pentru a se mişca” spune Marc Hamilton. Statul pe scaun pentru o perioadă mare de timp face ca organismul să se blocheze la nivel metabolic. Când muşchii picioarelor sunt imobili, circulaţia sângelui încetineşte. Astfel încât utilizaţi mai puţin zahăr din sânge şi ardeţi mai puţine grăsimi, lucru ce duce la un risc crescut al bolilor de inimă şi diabet.

  “Dar eu nu trebuie să mă îngrijorez de efectele sedentarismului deoarece sunt o persoană activă, fac mişcare 30, 60 de minute pe zi, exerciţii fizice regulate”. Este primul nostru gând atunci când auzim de sedentarism. Ei bine, să nu ne pripim cu concluziile. Un grup tot mai mare de cercetători au arătat că persoanele care petrec multe ore lipite de scaun mor la o vârstă mai timpurie comparativ cu persoanele mai active- chiar dacă acele persoane desfăşoară activităţi fizice în restul timpului.

    Cu toate că alergatul are un efect benefic dacă îţi petreci restul orelor stând, aceste beneficii asupra sănătăţii se diminuează. Cercetările prezentate la întâlnirea anuală din 2013 al American College of Sports Medicine au raportat că oamenii sunt în proportie de 30% mai puţin activi în zilele în care ajung la sală comparativ cu zilele în care nu merg la sală.

Efectele sedentarismului

 • Diabet
 • Cancer
 • Depresie
 • Afecţiuni ale inimii

Soluţii    

 • Petrece mai mult timp în picioare (lucrează în picioare)
 • Ia pauze în care să te ridici de pe scaun şi să faci câţiva paşi
 • Schimbă-ţi postura în mod frecvent
 • Intrerupe timpul de sedentarism cât mai des posibil.

Sursă articol: http://www.andreirosu.org/2016/02/faci-zilnic-doar-30-de-minute-de-miscare-uite-de-ce-nu-te-ajuta-aproape-deloc/

Postăm articole pe tema Leadership-ului pentru că oferim:

 1. Consultanţă pe Managementul Performanţei,
 2. Coaching de carieră,
 3. Coaching de performanţă.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro .