Motivul pentru care unii oameni chiar  iubesc ceea ce fac!

love the job

Într-un interviu cu unul din ce mai mari lideri ai timpului nostru, Frances Hesselbein, fost director executiv al grupului ”Grupul Cercetașelor din Ameerica” și actual director al Institutului de Leadership Frances Hesselbein. În interviu se discută despre speranțele pentru viitor și dezvăluie care este opinia dumneaei cu privire la ceea ce e cu adevărat important în viață și ce o determină să iubească atât de mult ceea ce face.

”I: Care sunt gândurile dumneavoastră pentru viitor? Care considerați că sunt oportunitățile pentru viitorii lideri?

FH: Văd un viitor promițător. Liderii viitorului sunt nemulțumiți cu repetarea greșelilor din trecut, astfel că e important să ne întrebăm: Cum putem  impacta viitorul? Cum ne putem ajuta unul pe celălalt? Nu repetăm trecutul, așadar îmi doresc ca fiecare dintre noi să se gândească profund și să descrie modul în care arată viitorul dorit.

I: Frances, suntem în biroul tău, care este încărcat de toate reușitele tale. De exemplu, 23 de doctorate onorifice, multe cărți, premii și poze cu dumneavoastră și președinți pe care i-ați cunoscut. După toate aceste reușite, vă reîntoarceți, zilnic, în acest birou. Ce vă determină, ca după tot ceea ce ați realizat până în prezent, să lucrați și să dați tot ceea ce aveți mai bun, în fiecare zi?

FH: Munca reprezintă transpunerea fizică a iubirii. Abia aștept să ajung la birou, în fiecare zi. Sunt aici, la biroul din New York, de luni până joi. Joi după-amiază de obicei plec acasă, unde petrec zilele de vineri, și sâmbătă, iar duminică dimineață mă întorc. Este un echilibru fenomenal pentru mine.

Știu că pare imposibil, însă timp de 8 ani, revista noastră ”De la lider la lider”, a fost revista numărul 1 (din  1500) în America. Oferim cât de mult putem. De exemplu, organizăm webinarii globale. Zilele trecute am vorbit cu 400 de femei, din 40 de țări, lideri ai viitorului, femei în acțiune. În timpul discuției, am primit mesaje de la 7 bărbați, lideri în una din cele mai sărace țări din Africa și una din cele mai mici. ”Dragă doamnă Hesselbein, ne putem înscrie la discuțiile dumneavoastră pentru femei? Suntem lideri bărbați, însă suntem ”înfometați” după mesajul dumneavoastră. Ne putem înscrie?” Trei minute mai târziu, au avut și răspunsul meu: ”Domnilor, sunteți bineveniți să participați. Vă rog să vă înscrieți. Nu există taxă de înscriere. Și dacă cunoașteți și alți domni, lideri în Africa, care ar dori să se înscrie, transmiteți-le că sunt bineveniți.

I: Ați spus un o propoziție care m-a surprins: ”munca reprezintă transpunerea fizică a iubirii”. Putem discuta despre motivația dumneavoastră interioară, care vă determină să veniți zilnic la birou?

FH: A deservi înseamnă a trăi. Legătura creată cu partenerii mei, modul în care aceștia au devenit parte din familia mea. Cum împreună am pornit la drum, tineri fiind și cât de mult am crescut împreună, mai bine de 25 de ani cu Institutul și probabil 10 ani și Cercetașele. Să fim capabili să lucrăm împreună, să observ modul în care se schimbă viețile celor din jur și dezvoltarea spirituală și intelectuală pe care o aducem. Munca pe care o facem noi este iubire.”

Sursă articol: https://www.linkedin.com/pulse/why-some-people-really-love-jobs-dr-marshall-goldsmith?trk=v-feed&lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_feed%3BFg1QAIEx8%2FjUmnUfjr%2F0Wg%3D%3D

Sursă video: https://www.youtube.com/watch?v=ZrXGzLjpVb4

Postăm articole pe tema Resurselor Umane pentru că oferim:
1. Servicii de Recrutare;
2. Servicii de Administrare de Personal;
3. Servicii de Consultanţă în sistem legal.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633 , contact@premian.ro .