Lider de succes = furia, un sentiment util

Cui nu i s-a întâmplat să se înfurie? Oricare ar fi motivele, cei mai mulți dintre noi am experimentat acest sentiment negativ care schimbă total dispoziția și starea psihică.

O dată ce starea ne este afectată de furie, vom face față mai greu celorlalte aspecte din viața de zi cu zi, iar recuperarea echilibrului se va simți ca o luptă continuă între a a manevra situația cu calm și furia căreia ne lăsăm pradă mult mai ușor.

Furia este prezentă în viața tuturor, în diverse situații, iar noi le facem față diferit. Cu toate astea, observăm în jurul nostru persoane care reușesc să manevreze situațiile mult mai bine decât alții.

Acele persoane care reușesc să facă față cu brio situațiilor negative și pline de furie sunt persoanele de succes, liderii. Ei știu cum să transforme acest sentiment în ceva pozitiv și concret pentru a nu le afecta relațiile cu cei din jur. Totodată, știu să facă asta și pentru a-și conserva energia pentru lucrurile cu adevărat importante. Astfel, reușesc să gestioneze evenimentele cu mintea lucidă.

Te întrebi ce poți face pentru a face față situațiilor negative și cu furie pentru a putea și tu să fii un conducător mai bun?

În cartea The 15 Commitments of Conscious Leadership, de Jim Dethmer, Diana Chapman şi Kaley Klemp, găsiți mai multe sfaturi despre cum puteți folosi furia într-un mod pozitiv și benefic.

  1. O metodă utilă pentru a face față furiei ca un adevărat lider este să lași acest sentiment să te cuprindă, să o simți, iar în acest timp să îți focalizezi atenția pe fiecare respirație și mișcare a propriului corp. Emoția îți va trece prin corp în mai puțin de 90 de secunde.

Reprimarea furiei va duce doar la boli de sănătate și la o gestionare a situațiilor mai rea din cauza lipsei energiei și chiar și a atenției.

  1. O altă metodă utilă este să-ți exprimi furia fără să o ascunzi.

Cu toate că încerci să îți ascunzi furia, de cele mai multe ori persoanele din jur vor realiza, iar asta va face doar să tensioneze lucrurile. Ca lider, este recomandat să spui că ești furios fără a blama pe cineva pentru ceea ce simți tu. Furia este un sentiment pe care toată lumea îl simte la un moment dat și e mai benefic să accepți asta și să nu îți pierzi energia reprimând-o.

  1. Pentru a fi un lider bun, este necesar să înveți din furie.

Te întrebi ce ai putea să înveți dintr-un sentiment care are o nuanță negativă?

Este util pentru tine să nu blamezi pe altcineva pentru ceea ce tu simți și să nu pierzi timp și energie demonstrând cine are dreptate. Ceea ce poți face, este să faci 30 secunde pauza pentru a descoperi de ce ești furios și ce poți învăța din situație. O tehnică pe care o folosim la Premian este tehnica celor 30 de ”Mississippi ”. Aceasta presupune să numeri începând cu 1 mississippi, 2 mississippi, 3 mississippi, până ce ajungi la 30 și după cele 30 de secunde de multe ori se întâmplă să vezi situația dintr-o perspectivă care îți poate aduce rezultate mai bune.

Privește furia ca pe o resursă, ca pe un steag ce te atenționează că poți îmbunătăți ceva în viața ta sau în companie.

Acordă-ți timp pentru a pune în practică sfaturile de mai sus, iar viața ta va deveni mai plăcută.

Fii un lider mai bun, simte furia, las-o să te cuprindă, exprim-o și nu o ascunde, iar apoi învață din ea!

Dacă vrei să îmbunătățești comportamentele conștientizate de leadership pentru tine și colegii tăi, te invităm să ne contactezi la adresa de e-mail maraton@premian.ro sau numărul de telefon 0786 040 146 și poți beneficia de serviciile noastre în training și coaching pentru leadership.

 

Mulțumim că ai citit până aici!

Sursa: http://www.inc.com/antonio-neves/3-things-great-leaders-do-with-their-anger.html?cid=sf01002

 

 __________