CV-ul = prima impresie

Câte întrebări ți-ai adresat astăzi?

Albert Einstein obișnuia să spună faptul că „lucrul cel mai important este să nu încetezi să pui întrebări. Curiozitatea are propria rațiune de a exista.”

Tu câte întrebări îți pui atunci când îți creezi CV-ul? Cât de mult te gândești la ce așteaptă un angajator să vadă în CV-ul tău atunci când aplici? Te-ai întrebat care sunt cele 3 lucruri esențiale din CV-ul tău ce-l va determina pe angajator să dorească să te cunoască?

Dacă da, te felicit. Dacă încă nu ai făcut asta, acum e momentul.
În pas cu dezvoltarea globală, procesele de recrutare, modul în care companiile își atrag oamenii potriviți precum și cerințele acestora s-au schimbat.

Principala întrebare a angajatorilor este „Ce poți face mai bine decât oricine altcineva pentru mine?” Iar răspunsul se așteaptă să îl vadă încă din primul paragraf al CV-ului tău. De accea mai sus te-am întrebat dacă te-ai gândit și cum ai făcut sau ai face acest lucru?
Conform noilor studii ai 5 până la 10 secunde să faci o impresie bună, să stârnești curiozitatea angajatorului și să fii chemat la interviu.

Te întrebi cum poți face acest lucru?

Iată 3 lucruri care te conduc cu succes către obținerea interviului:

1. Identifică-ți punctele forte și include-le sub forma unor cuvinte cheie în prima frază ce va fi citită din CV-ul tău.

2. Include în partea superioară a CV-ului o listă cu rezultate pozitive obținute. Dacă nu poți cuantifica folosește o scurtă descriere. Notează într-o frază cât mai succintă modul în care tu poți ajuta compania la care aplici.

3. Creează un CV personalizat pentru job-ul/compania la care aplici cu informații structurate în maxim 2 pagini.

… pe scurt …

„Acestea sunt competențele mele acum, aceasta este experiența mea și acestea sunt lucrurile pe care le pot face pentru tine.”

Continuă să-ți pui întrebări și pe lângă faptul că îți vei găsi mult mai ușor un job vei avea și rezultate surprinzătoare pe toate planurile.

Vrei să-ți găsești coechipierul potrivit pentru echipa ta sau cea pentru care recrutezi? Vrei să-ți găsești job-ul potrivit? Dacă da, contactează-ne la recrutare@premian.ro sau la 0786 040 146.
Sursa: https://www.recruiter.com/recruitment-articles.html

_______