Cum să fii mai productiv

Cum să fii mai productiv

În timpul zilei suntem prinși în multe activități: e-mail, telefoane, întâlniri, să răspundem la întrebări, interviuri și orice altă activitate care intră în acel timp numit”serviciu”.

Dacă ești întrerupt din realizarea unei sarcini, productivitatea scade. Îți petreci ziua încercând să ajungi la zi cu milioanele de task-uri, să reduci numărul lucrurilor din planificare la zero, lucru care se întâmplă foarte rar.

Ce e amuzant și ironic e că lucrurile de care ai nevoie ca afacerea ta să se dezvolte și să meargă înainte, acelea nu sunt îndeplinite. E puțin probabil ca ziua să se transforme în 30 de ore și e și mai improbabil să nu mai primești tot felul de cereri de la cei din jurul tău. Așadar, cum duci la bun sfârșit acel task important și totodată să ai timp și pentru orice altceva?

 Blocarea timpului.

Blocarea timpului reprezintă un concept care presupune să stai o dată pe săptămână, timp de 5 minute și să planifici timp pentru tine. Multe persoane se gândesc ” voi lucra două ore pe zi pentru X lucru pentru mine. ” Apoi intervin alte lucruri: sună telefonul, plânge copilul, apare șeful și în curând ”timpul pentru mine” se transformă în ”timpul pentru noi”.

Blocarea timpului nu presupune să speri că vei avea timp pentru un proiect. Să speri și să îți dorești e insuficient – este necesar să îl planifici!

”Unii oameni vor să se întâmple. Alții își doresc. Iar ceilalți fac să se întâmple.”

Michael Jordan

Dacă vrei într-adevăr să faci un lucru, planifică-l și tratează-l ca și cum ar fi cea mai importantă întâlnire a anului.

Blocarea timpului este o setare a minții te obligă să îți iei timp pentru tine. Este o mentalitate care spune ” doar dacă este o problemă de viață și de moarte voi fi întrerupt din timpul pentru mine”. Spune altor oameni că acest timp îți este doar ție destinat.

Când îți planifici acest timp pentru tine, două lucruri minunate se întâmplă:

 1. Îți duci la bun sfârșit și rapid, cel mai important task.
 2. Poți gestiona și celelalte task-uri.

Iată cum poți planifica timpul pentru tine:

 1. Programează-ți ”blocajele temporale”

La începutul săptămânii gândește-ți și planifică-ți săptămâna. Notează-ți, fizic, în calendar sau în computer.

 1. Găsește un loc unde poți lucra în liniște

Ar putea fi nevoie să pleci de la birou sau de acasă pentru a finaliza task-ul. Poți merge într-o cafenea, în parc – alege un loc care te va ajuta să te concentrezi.

 1. Spune-le și celorlalți

Dacă lucrezi cu alte persoane, anunță-i de timpul alocat pentru tine și spune-le că le vei răspunde la întrebări/e-mail-uri când te vei întoarce. Fii sigur însă că ei știu unde ești, în caz de vreo urgență.

 1. Închide telefonul și alte capcane tehnologice

Telefonul îți va fura din productivitate. Închide-l, împreună cu orice altceva consideri că îți va fura din timp.

 1. Să îți asumi ceea ce faci

La fel cum se întâmplă în cazul oricărui nou obicei, este bine să fie cineva care să verifice că îți păstrezi promisiunile față de tine.

 1. Ține-ți promisiunile!

Ți-ai promis timp pentru tine, respectă-ți angajamentul față de propria persoană!

Sursă articol: https://www.entrepreneur.com/article/249475

Postăm articole pe tema Time management-ului pentru că oferim:

 1. Consultanţă pe Managementul Performanţei
 2. Training și Coaching pe Managementul timpului
 3. Coaching pe basic management skills și leadership

Date contact echipa Premian: 0735 519 633 , contact@premian.ro .