6 moduri prin care îi poți demonstra intervievatorului că îți dorești job-ul

6-sugestii-pt-interviu

Te pregătești pentru un interviu? Ești nerăbdător să îi spui intervievatorului că îți dorești acest job și nu orice job?
Intervievatorii discută deseori, după un interviu, că nu sunt foarte siguri de motivația candidatului pentru job-ul pentru care aplică.

La nivel emoțional, este normal să dorim ca oamenii din jurul nostru să recunoască unicitatea mediului în care ar urma să lucreze. Totodată există o explicație la nivel logic pentru care dorim un candidat entuziasmat – cu toții vrem să lucrăm cu un coleg entuziasmat 🙂

Dacă o persoană nu este atât de entuziasmată cu privire la compania în care urmează să lucreze, este puțin credibil că va fi energic și proactiv după ce va începe activitatea.

Așadar, știi că îți dorești un job, întrebarea este, cum îi arăți intervievatorului că tu într-adevăr îți dorești postul respectiv?

1. Fă-ți temele

Înainte de a intra în sala de interviu, fă-ți temele. Nu a fost vreodată mai ușor, cu volumul de informații pe care îl găsim în online, așa că nu ai o scuză să te prezinți nepregătit. Alocă-ți timp pentru a căuta informații pe site-ul companiei, caută profilele de Linkedin ale angajaților; printr-o cercetare atentă vei putea să îți faci o idee cu privire la ADN-ul și cultura organizației, astfel vei putea reflecta aceste informații pe durata interviului.

Astfel îi demonstrezi intervievatorului că făcând această căutare, ești interest de postul oferit de companie.

2. Practica conduce la perfecțiune

De asemenea, poți lua în considerare câteva din întrebările cheie pe care le-ai putea primi și să pregătești răspunsurile pe care ai dori să le oferi.

Studiază cu atenție responsabilitățile job-ului și informațiile din CV-ul tău. Sunt proiecte, training-uri sau exemple de la job-urile anterioare care ar fi relevante? E important să ai detalii cât mai clare, despre care să poți discuta.

Repetă răspunsurile cu voce tare, înainte de interviu și poți chiar ruga pe cineva să te asculte și să îți ofere feedback.

Acest mod de pregătire îi va demonstra intervievatorului că ți-ai alocat timp în pregătirea pentru acest interviu și că te interesează această oportunitate.

3. Adresează întrebări

Interviul în sine reprezintă o oportunitate de a afla mai multe despre rol și despre companie. Ia în considerare să întrebi dacă postul este unul nou creat. Dacă nu, cum a evoluat?

Întreabă despre modul de evaluare și instrumentele pe care le vei avea pentru a te asigura că vei depăși așteptările. Poți afla câteva informații despre cultura organizatională din aceste întrebări.

Adresând întrebări pertinente va demonstra, în primul rând, că te interesează suficient de mult postul încât să îți aloci timp dinainte pentru pregătire. În al doilea rând, faptul că te interesează să afli cât mai multe despre post, intervievator și companie. În ultimul rând vei putea să îți întărești răspunsurile bazându-te pe informațiile pe care le obții, astfel demonstrând atenție pe timpul interviului.

4. Fii atent la comunicarea non-verbală

Un zâmbet, un contact vizual, o strângere de mână fermă și controlarea gesturilor în timp ce vorbești, contribuie la transmiterea entuziasmului.

5. Concluzia finală

Odată finalizată etapa de întrebări și răspunsuri, înainte de a părăsi sala, gândește-te să oferi o concluzie scurtă de 1-2 minute care să însumeze interesul și motivația ta față de postul oferit de companie.

Aceasta este ultima șansă de a face o impresie bună, așa că fii clar și precis – posibil ca intervievatorul să își amintească acest ultim moment, așa că să fie unul bun.

6. Revino cu un ”mulțumesc”

Ultimul lucru pe care îl poți face este să revii după interviu cu un e-mail de ”mulțumesc”, astfel evidențiezi dorința ta de a face parte din companie și de a ocupa postul respectiv. Acesta este modul politicos și profesional în care să finalizezi un interviu de succes.

Sumarizând, entuziasmul și interesul față de un post și o companie, precum și modul în care îl expui și transmiți în cadrul interviului, presupune o bună pregătire înainte de discuția propriu-zisă; de la căutarea informațiilor cu privire la companie, la punctualitate, prezentare și follow-up după interviu.

Sursă articol: https://www.linkedin.com/pulse/6-ways-show-your-interviewer-you-really-want-job-christopher-dottie?trk=hp-feed-article-title-like

Postăm articole pe tema Resurselor Umane pentru că oferim:
1. Servicii de Recrutare;
2. Servicii de Administrare de Personal;
3. Servicii de Consultanţă în sistem legal.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633 , contact@premian.ro .