5 sfaturi pentru cel mai bun somn

Uneori e dificil să adormi imediat ce ai pus capul pe pernă. Însă cu ajutorul unor mici trucuri demonstrate prin studii, îți vei putea transforma somnul într-unul odihnitor.

    1.Pune telefonul deoparte
Dacă îți dorești să ai parte de cea mai bună noapte de somn, renunță la telefon sau tabletă, sau orice altă formă de lumină puternică. „10 minute de telefon e echivalentul a o oră de plimbare într-o zi însorită”. Când încerci să închizi lumea din jurul tău pentru a te pregăti de somn, inclusiv soarele, e important să îți amintești că telefonul tău e ca un mic soare – și nu într-un sens bun. Lăsând la o parte telefonul înainte de a merge la somn, va permite corpului tău să se relaxeze și să nu aibă falsa impresie că te afli în mijlocul zilei, când de fapt e mijlocul nopții – ceea ce va conduce la un somn mai odihnitor.

    2. Program înainte de culcare
Urmând un program de fiecare dată înainte de culcare te va ajuta să ai un somn bun atunci când ai mai mare nevoie. „Un program bine pus la punct înainte de culcare este cheia. Fără alcool înainte de culcare, cu gânduri pozitive și joacă jocul alfabetului.” Dacă te gândești la lucruri pozitive înainte de culcare, vei putea fi capabil să îți influențezi în bine visele.

    3. Siesta sau somn de amiază – fie și un sfert de oră
Dacă simți nevoia să-ți odihnești ochii în timpul zilei, gândește-te cum îți va afecta acest lucrul somnul de noapte. Păstreaza o durată scurtă a somnului pe timp de zi. “Siesta e grozavă, doar să fie mai scurtă de 30 de minute. Bea o ceașcă de cafea înainte de somn.” Te va ajuta să fii mai concentrat atunci când te trezești. Cafeina își va face efectul la 25 de minute după ce ai băut-o, așa că vei fi plin de energie și pregătit pentru noi activități.

    4. Dormi. Trezește-te. Dormi
Dacă te trezești în timpul nopții, nu te chinui să adormi imediat înapoi. Somnul în reprize e ceva normal. Ridică-te din pat și poți face ceva, pentru ca apoi să te întorci la somn. Studiile au arătat că “ora în care oamenii se trezesc în mijlocul somnului a fost probabil cea mai relaxantă din experiența lor”. Poți atinge acea stare de relaxare dacă atunci când te trezești citești o carte sau îți scrii gândurile. Să deschizi telefonul sau să deschizi orice formă de lumină puternică nu va face decât să îți strice somnul. Păstrează o lumină slabă sau întuneric pentru ca mintea ta să se reîntoarcă la somn cât mai curând.

    5. Dormi în cicluri
Dormim în cicluri de câte 90 de minute. De cele mai multe ori trezitul dimineața se întâmplă în mijlocul unui ciclu de somn, de aceea e și mai dificil să facem acest lucru. Amintește-ți de regula celor 90 de minute: gândește-te la ce oră vrei să te trezești și numără înapoi multipli de 90 de minute astfel încât să te trezești odihnit. Când îți planifici să te trezești la sfârșitul unui ciclu, corpul și mintea ta sunt pregătite să se trezească tocmai pentru că e la sfârșitul unui ciclu de 90 de minute. De asemenea, de obicei durează în jur de 15 minute până să adormi, așa că ia și acest aspect în calcul atunci când îți calculezi orele de somn.

Postăm articole cu tema Managementul Timpului pentru că oferim:
1. Training pe Managementul Timpului.
2. Consultanță pe KPI (indicatori cheie de performanță) care optimizează timpii de producție pentru clienții Premian.
3. Coaching și consultanță pentru echipele de management pentru eficientizarea timpului de implementare sau livrare.
Date contact: 0735 519 633, contact@premian.ro