22 de calităţi ale unui lider grozav

  lider1

      Personalitatea liderilor are influenţă directă asupra competenţelor de leadership. Altfel spus, calităţile acestora influenţează performanţa. În cele ce urmează regăsim 22 de calităţi care fac dintr-un lider obişnuit un lider grozav:
1. Concentrare
Se spune că prin leadership se iau decizii importante, dar nepopulare. Acesta este cu siguranţă un adevăr parțial, dar care subliniază importanţa focalizării. Pentru a fi un lider bun nu poţi fi implicat în lucruri minore, este necesar să fii concentrat şi mai puţin distras decât concurenţa. În acest mod vei avea cât mai puţine critici asupra rezultatelor.
2. Încredere
Un lider ce are o viziune clară, este empatic şi puternic, insuflă încredere.
3. Transparenţă
Ca lider, singurul mod în care poţi câştiga încrederea echipei şi a colegilor, este de a fi 100% autentic, dechis și întotdeauna pasionat de munca voastră. Doar așa echipa va ști ce așteptări poate avea de la tine și ce așteptări ai tu de la ei.
4. Integritate
Angajaţii sunt reflexia directă a valorilor liderului. Dacă pui pe primul plan nevoia de a avea dreptate în loc de a face ceea ce este drept, atunci rişti să limitezi întregul potenţial al afacerii şi al angajaţilor talentaţi.
5. Inspiraţie
Oamenii nu se nasc lideri, aceştia devin, se formează pe parcursul vieţii inspirându-se din sfaturile şi convingerile altor persoane. Un lider grozav este mereu dispus să ofere motivaţie prietenilor, colegilor. Acesta cunoaşte puterea inspiraţiei şi va fi mai mult decât dispus să inspire.
6. Pasiune
Un lider iubeşte ceea ce face. Indiferent de succesul afacerii sale, acesta evită plafonarea și în mod constant doreşte să aibă rezultate cât mai bune. Acţionează astfel pentru că este modul său de viaţă. El conduce prin exemplu.
7. Inovaţie
În orice sistem cu resurse limitate și extindere infinită a nevoilor, produselor, serviciilor, cum ar fi afacerea ta, inovaţia este esențială atât pentru succes, cât și pentru supraviețuire. Inovatorii sunt liderii. 8. Răbdare
Răbdarea este într-adevăr modalitatea prin care se poate testa angajamentul, devotamentul pentru o cauză. Calea spre lucrurile mari este întotdeauna dificilă, însă cei mai buni lideri ştiu când să abandoneze sau să continue.
9. Raţiune
Cu siguranţă ne vom găsi şi în situaţii mai puţin plăcute, indiferent dacă acestea sunt greşeli costisitoare, eşecuri neaşteptate sau duşmani fără scrupule. Raţiunea, reprezintă în esenţa sa, acceptarea şi anticiparea acestor situaţii. Doar aşa vei preveni sperieturile, reacţiile emoţionale şi vei ameliora consecințele acestor situații. Un lider bun îşi va antrena mintea, va lua în considerare cele mai rele scenarii pentru a evita ca astfel de situaţii să fie fatale pentru echipă sau companie.
10. Autenticitate
Un lider grozav învaţă de la alţii, citeşte autobiografii ale liderilor recunoscuţi, acumulează cunoştinţe şi deprinde anumite abilităţi de-a lungul drumului, însă mereu își păstrează autenticitatea. Opiniile şi modul în care ia deciziile sunt proprii şi personale.

Acestea sunt primele 10 calităţi din lista de 22, ce transformă un lider obişnuit într-unul grozav. În următorul articol revenim şi cu celelate 12 pentru a completa lista. Până atunci uită-te şi analizează dacă în jurul tău ai un lider grozav.

Sursă articol: https://www.entrepreneur.com/article/270486
Postăm articole pe tema Leadership-ului pentru că oferim:
1. Training pe leadership,
2. Programe de Team Building,
3. Consultanţă pe managementul performanţei.
Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro .