22 de calităţi ale unui lider grozav

lider1

Continuăm în cele ce urmează lista calităţilor unui lider grozav.

 1. Deschidere

În faza de pornire a unei companii, planificarea şi obiectivele reprezintă pilonii cheie. Este necesar ca liderii să fie deschişi, dar în acelaşi timp flexibili pentru a ajusta, dacă este cazul.

 1. Hotărâre

Liderii grozavi sunt hotărâţi, susţin cu voce tare deciziile luate şi privesc înainte. În situaţii limită, o decizie luată cu repeziciune, dar şi hotărâre, va duce  la rezultate mai bune şi o echipă mai puternică decât o decizie luată în termen lung şi fără încredere, care se dovedeşte a fi corectă.

 1. Personalitate

Un lider grozav se concentrează mai mult pe conexiunile cu oamenii şi caută modalităţi prin care le poate veni în ajutor şi nu pe ceea ce poate face pentru a deveni mai plăcut şi simpatic celor din jurul său. Acest atribut îi dă statutul de lider respectat, ceea ce poate face diferenţa într-o afacere.

 1. Delegare

Cele mai de succes echipe, nu au întotdeauna cel mai mult talent, dar au coechipieri ce alcătuiesc combinaţia potrivită de competenţe, puncte forte şi încredere. Pentru a construi o echipă de succes este necesar ca liderul să delege responsabilităţi şi autoritate.

 1. Pozitivitate

Vor exista multe suişuri şi coborâşuri în cadrul oricărui proiect, însă optimismul şi perseverenţa vor menţine compania pe drumul cel bun. Un lider grozav, crede cu adevărat că poate transforma imposibilul în posibil şi insuflă şi celorlalţi aceasta.

 1. Generozitate

Un lider grozav va fi mereu dispus să îi ajute pe ceilalţi să se dezvolte ca indivizi.

 1. Perseverenţa

Toate lucrurile mari necesită timp, iar perseverenţa este cheia. Un lider grozav are dorinţa de a merge mai departe în cazul în care alţii intenţionează să se oprească.

 1. Perspicacitate

Perspicacitatea poate fi îmbunătăţită cu timpul, dacă eşti atent, doar este necesar să existe în caracterul tău.

 1. Comunicarea

Un lider grozav comunică constant, consideră munca un act de colaborare, transmite oamenilor ce aşteptări are de la ei şi îi îndeamnă să îşi exteriorizeze gândurile şi ideile.

 1. Responsabilitate

Un lider grozav îşi asumă răspunderea pentru greşelile făcute, dar mai important este că face următorul pas pentru a le îndrepta.

 1. Perfecţionare

Un lider grozav este acela ce îşi pune mereu întrebări şi caută neîncetat răspunsuri.

 1. Precizie

Un lider grozav acţionează cu precizie şi cunoştinţă.

Sursă articol: https://www.entrepreneur.com/article/270486

Postăm articole pe tema Leadership-ului pentru că oferim:

 1. Training pe leadership,
 2. Programe de Team Building,
 3. Consultanţă pe managementul performanţei.

Date contact echipa Premian: 0735 519 633, contact@premian.ro .